vineri, 29 ianuarie 2010

Diafilm...



Incapere parasita,cu pereti goi, cu mobila invizibila, exceptie facand banca veche de lemn, care o data era pe veranda.
Veranda in care isi luau impreuna micul dejun pregatit de ea, mereu intr`un tricou larg de-al lui.
Casuta foarte peronalizata devenise in scurt timp un loc trist, in care amintirile te sufocau.Geamurile mici si vechisunt de nerecunoscut fara perdelele portocalii care ii trezea pe cei doi cu zambetul pe buze.
Acum nu se mai aude rasul ei copilaresc si nici vocea lui blanga, care ii oferea siguranta.Se mai aude doar ecoul tocurilor inainte de a pleca si se vad pe pereti gesturile lui de disperare.Poate ca ar mai fi ramas daca acesta ar fi insistat.Sau poate ca se intampla altfel daca ea nu se urca la volan nervoasa si agitata.Dar ea s-a grabit.
Ploua...Inevitabilul s-a produs la mai putin de un km fata de "casuta visului".Asa au botezat-o pentru ca asa si-au propus inca din copilarie.
In casa se mai aud inca voci.Tipete amestecate cu glumele lui si cu vocea ei fermecatoare.Vaza sparta, usa trantita, motorul pornit, frana brusca si...atat.Nimic mai mult. Nici macar nu a xistat un ramas bun.
Cu un nod in gat si cu lacrimi in ochi el isi impacheteaza ultimele lucruri. Se muta intr-o garsoniera sperand ca o sa se gandeasca mai putin la ea. I-au mai ramas albumele si ramele foto.Cele mai dureroase.Ea priveste indurerata toate miscarile pe care acesta le face. Insa el nu o mai poate vedea. Pune toate pozele intr-o cutie, o sigileaza si scrie cu un marker "NOI DOI".Ma intreb daca o sa treaca o zi fara sa deschida cutia...
E atat de liniste...Nu mai asculta nimeni muzica la maxim, telefonul fix nu mai suna iar laptele nu mai da in foc. A plouat toata noaptea. Veranda umeda miroase a lemn vechi. Isi ia ultimele lucruri si pleaca cu pas greoi.
Ea a ramas singura in "casuta visului". Sunt sigura ca si acum mai este acolo.In dormitorul gol, pe bancuta,cu genunchii la gura isi deruleaza pe peretii crem un proaspat diafilm.
Atat a mai ramas: ecou,umbre,banca si filmul lor.

Un comentariu:

alexdiac spunea...

asta chiar a fost o postare tare reusita, mi-a facut placere sa o citesc, si totodata mi-a adus aminte de o melodie...
http://www.youtube.com/watch?v=6RMsQxnuovE